Küçük Odalar İçin Dekorasyon fikirleri 2021

Küçük odaları dekore etmek ve göze hoş gelen mekânlar oluşturmak, büyük odalara göre daha detaylıdır. Mobilyaların büyüklükleri, sayıları, konumlandırılması öylesine önemlidir ki, dikkat edilmesi gereken bazı detaylar vardır. Bu detaylardan büyük öneme sahip olan şeylerden biri de renklerdir. Odanızı geniş göstermek yerine iyice daraltacak bir tabu olan açık renkleri odanızın merkezinde kullanmaya özen gösterin. Bu sayede odanızın derinliği artacaktır. Başka bir detayda cam mobilyalar her zaman mekânları daha geniş gösterir ve daha az eşya olduğu hissini verir. Bunun yanı sıra odanızı pastel renklerle dengelemeyi unutmayın.

Birbirinden bağımsız ve desenli parçalar her zaman dağınıklık göstergesi olmayıp, bunun dışında odanıza sadelik ve dengenin yanı sıra cazibede getirecektir. Büyük ve hantal eşyalardan mümkün olduğunca uzak durmaya çalışın. Küçük mekânlarınıza fazla eşya sığdırmaya çalışmak büyük hata olur.  Önceliği ihtiyacınız olan eşyalardan yana kullanmanızı öneririz.  Ayrıca odaya ne kadar çok ışık girerse o kadar iyi. Işık demişken aydınlatmada kullanacağınız sistemlerde, tavan aydınlatmasının yanı sıra abajur veya ayaklı lambaları tercih edebilirsiniz. Aynı zaman da mobilyalarınız da ayaklı olsun ki mekân daha açık ve ferah görünsün, diğer türlü kumaşları yerlere kadar uzanan mobilyalar odanızı olduğundan basık gösterecektir.

Mobilyalarınızı öyle bir şekilde seçmelisiniz ki, hem kullanışlı ve güzel hem de şık ve pratik olmalı aynı zamanda da alanınızı daraltmayacak cinsten olmalı. Bu şekilde söyleyince çok zor gibi görünüyor olabilir ancak bu özellikleri modellerine yansıtan birçok mağaza mevcut.

Hem dekorasyonel bir görüntü sağlamak hem de eşyalarınız için uygun yerler bulmak istiyorsanız birazcık hayal gücünüzü zorlamanız gerekecek