Dekorasyon Ürünleri İçerisinde En Çok Kullanılan Tablolar Nelerdir?

Ev dekorasyonlarında aksesuar olarak en çok tercih edilen tablolar olmaktadır. Tablo seçimi yaparken evin tarzına, mobilya seçimine ve evin boyutuna bağlı olarak yapmak gerekir. Çok fazla tablo kullanımı da evin çok boğucu olmasına sebep olabilir. Dekorasyon yaparken tabloları gözden kaçırmamak gerekir. Büyük bir duvara yapılabilecek en ideal şey tablo kullanımı ile mümkün. En çok kullanılan tablo kanvas tablolardır. Bu kanvas tablo çeşitleri;

• Modern kanvas tablolar
  • Manzara temalı kanvas tablolar
  • Soyut tema baz alınarak yapılan kanvas tablolar
  • Kadın figürlü kanvas tablolardır.

Bu tablolarda boyutlar farklı olabiliyor.

Manzara Temalı Kanvas Tablolar

En çok tercih edilen tablolardan biri manzara temalı kanvas tablolar olmaktadır. Manzara temalı tablolar odanın daha geniş ve daha ferah görünmesine sebep olur. Son zamanlarda bu tablolar çok fazla kullanılıyor. Manzara temasının pek çok farklı çeşidi bulunur. Deniz manzarası, dağ manzarası, orman manzarası olmak üzere 3 tane manzara temalı kanvas tablo yer alır. Kişinin zevkine göre bu manzara tablolarından biri tercih edilir. Manzara tabloları evin ve odaların daha modern bir görünüm kazanmasına yardımcı olur. Aynı zamanda duvar ile tablo arasındaki uyum da son derece önemlidir. Tablo içerisinde yer alan renkler ile duvar renginin uyumu çok önemlidir. Çok fazla tablo kullanmamaya da dikkat etmek gerekir. Fazla tablo kullanımı odanın daha sıkıcı bir hal almasına sebep olur.

Kadın Figürlü Kanvas Tablolar

Modern bir görünüm yakalamak için ev dekorasyonlarında tablo kullanımı son derece önemlidir. En önemli tablo çeşitlerinden biri kanvas tablo olmaktadır. Kanvas tablo çeşitleri arasında da en çok kullanılan tablo kadın figürlü tablolar olacaktır. Tablonun konulacağı yer de çok önemlidir. Özellikle evin girişinde kadın figürlü kanvas tablolar çok ideal bir seçim olur. Salon dekorasyonunu ön plana çıkarmak için kadın figürlü kanvas tablolar çok uygun bir tercih olacaktır. Büyük duvarlara en çok yakışan dekorasyon ürünü tablolar olmakta. Siyah beyaz kadın figürlü kanvas tablolar olabileceği gibi renkli ve çok desenli kanvas kadın tabloları bulunuyor.

Çocuk Odaları İçin Tercih Edilen Tablolar

Çocukların ruh sağlığının gelişimini olumlu bir şekilde tamamlaması için yaşam alanlarının bunlar önemsenerek oluşturulması gerekiyor. Yataklarına yattıklarında uykuya dalana kadar genellikle duvarlarındaki tabloya ya da tavanlarında asılı olan objelere bakarak düşüncelere dalarlar. İnsanların uykuya dalmadan yaptıkları işlerin zihinlerinin gelişiminde büyük rol aldığını bilim insanları tespit etmişlerdir. Ön bellek denen beyin uykuya dalmadan önce gördüklerini kaydeder ve gece boyu beyin içine yerleşir. Odasında şiddet içeren görsellerin bulunduğu bir çocuk yetişkin biri olduğunda şiddete eğimli olacaktır. Yine odasında daha yumuşak ve merhamet dolu tablolar bulunan çocuk büyüdüğü zaman sevgi dolu bir kişiliğe sahip olacaktır.

Evin Girişinde Kullanılabilecek Tablolar

Bir evin girişi ev sahibinin misafirlerini ağırlamaya başladığı ilk alandır. Bu sebeple konuklar üzerinde büyük ve hoş etkiler bırakmak isteyen ev sahipleri evlerinin girişlerine ihtişamlı tablolar asarak evlerinin büyüklüğünü gösterebilirler. Daha kibar tablolar tercih edilerek evin şirin bir yapıya sahip olduğu mesajı verilebilir. İş yerleri ve ofislerin girişleri için de tablolar büyük önem taşımaktadır. Resmi kurumların renkli tablolar yerine ciddi tablolar ve az sayıda iri tablolar tercih etmesi tavsiye edilir. Butik pastacılık işi gibi daha minik işletmelerin ise renkli cıvıl cıvıl ve sayıca çok ebat olarak minik tablolar asmaları işletmelerine daha uygun olacaktır.