Dekorasyon İşlemleri Sırasında Tercih Edilecek Ürünler Nasıl Olmalıdır?

Dekorasyon bugün geldiğimiz nokta tam anlamı ile bir sanattır. İç mimarlar günümüzde çok önemli işlere imza atıyor ama kendi dekorasyonunu kendi yapmak isteyen kişiler için tercih edilmesi gereken ürünlerin başında elbette evlerde halı ilk sırada geliyor. Perdeler, koltuk takımları, masa ve masa takımları, yatak odası takımları ve beyaz eşyalar da dekorasyon sırasında işlevselliği de düşünüldüğünde kullanılan ürünler oluyor. Bir de bunların yanı sıra ayna, sarkıt, sehpa, duvar saati, kitaplık gibi dekorasyonu tamamlayan aksesuarlar bulunuyor.

Çocuk Odaları Dekor Edilirken Nelere Dikkat Etmek Gerekiyor?

Çocuk odaları dekorasyon işi yapılırken en çok dikkat edilmesi gereken unsur kullanılan ürünlerin sağlık açısından olumlu etkiler bırakıyor olmasıdır. %100 ahşap mobilyalar, plastik ve silikon duvar boyaları yerine nefes alabilen duvar boyaları tercih edilmelidir. Bir başka unsur da çocuğun ruhunda olumsuz etkiler bırakabilecek tablo ve süs eşyası kullanılmamasına dikkat etmek gerekiyor. Vakitlerinin çoğunu odalarında geçiren çocukların karakterlerinin odalarında geliştiği düşünülerek sağlıklı ve pozitif mesajlar veren objeler seçilmelidir. Unutulmamalıdır ki çocukların sağlıklı yetişkinler olması ebeveynlerinin elinden geçer. Aslında anlatılan bu konudaki özeni tüm evin dekorunda göstermek gerekse de imkânlar el vermeyebilir. En azıdan çocuk sağlığının önemine dikkat ederek bu konuda hassas davranmak gerekiyor.

Dekorasyon Stilleri Hakkında Temel Bilgiler

Dekorasyon stillerini bilmek bu süreçte son derece önemlidir. Zira her mekânın kendisine has bir ruhu olmalı ve seçilen objeler ona uygun olmalıdır. Bu dekorasyon stilleri şunlardır:

• Modern stil
  • Son derece özgün bir havası olan Country stili
  • Geleneksel olan stil
  • Etnik stil
  • Akdeniz stili
  • Vintage stili
  • Romantik stil

Yukarıda belirtilen stiller tüm bir evde uygulanabileceği gibi karma stiller de uyum yakalamak kaydı ile birlikte kullanılabilir.

Dekorasyon Yaparken Dikkat Edilecek Olan Hususlar

İnsanlar dekorasyon yaparken kendi tarzlarına en uygun, içinde en rahat biçimde yaşayabilecekleri objelerin olduğu ürünleri tercih etmelidir. Eve gelen kişiler evde farkı hissetmelidir. Basit durmayan objeler seçilmelidir. Bunların dışında dekorasyonda göz yoracak karmaşalardan kaçınmak gerekiyor. Bir odada koltuklar desenli, halı desenli, perdeler desenli ve duvar kâğıtları da desenli olursa o oda dekor edilmiş olmaz bilakis kafa karıştıran ve beyin yoran bir hava oluşturulmuş olur. Bunun aksine desenli mobilyalar kullanılan bir odada düz renk ve sade perdeler ile duvar süslemeleri kullanılması daha uygun olacaktır. Yine eğer desenli halılar perdeler kullanılıyor ise kavram karmaşası yaratmamak adına düz renk duvar kâğıdı ya da desenle uyumlu duvar boyası tercih edilmelidir. Yine eğer halı ya da mobilyalar desenli ise perde kesinlikle evin stili ne olursa olsun düz olmalıdır. Fakat koltuklar ve halılar düz ve sade döşemelikler ile kaplanmışsa perdelerin ve duvarların desenli olmasında hiçbir sıkıntı olmayacaktır.

Dekorasyonda Kullanılabilecek Renkler Nasıl Olmalıdır?

Üstte verilen tüm bu bilgilerden sonra şimdi dekorasyonda kullanılacak renkler konusunda da bilgi vermek gerekir ise şunlar söylenebilir: Renkler dekorasyonda son derece önemlidir. Renk seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken en temel hususların başında renklerin birbiri ile uyumu gelir. Evin içinde evin stili ne olursa olsun kullanılan renkler birbirini tamamlamalıdır. Bunun yanı sıra evin bulunduğu konuma göre de renk seçimi yapılmalıdır. Eğer ev yeterince ışık almıyorsa aydınlık ve canlı renkler seçilmelidir. Ev ya da iş yeri güney cephede ve yüksek katlarda bulunuyor ise istenildiği kadar koyu tonlar kullanılabilir.