Dekorasyon İçerisinde Mavi Rengin Kullanımı Nasıl Olmalıdır

Ev ve ofis dekorasyonunda farklı renkler kullanılır. Mavi ise en sevilen ve en çok tercih edilen renklerden biridir. Mavinin huzur ve dinginlik veren özelliğinden dekorasyonda faydalanmak oldukça iyi bir fikirdir. Mavi rengini doğru yerde ve doğru şekilde kullanırsanız ortamı daha da dinginleştirebilirsiniz.

Dekorasyon fikirleri, ortamı olduğundan ferah ve daha huzurlu göstermeye yarayabilir. Ufak bir aksesuar bile ambiyans üzerinde etkili olur. Bu nedenle dekorasyon üzerinde düşünmek ve farklı fikirlere açık olmak gerekir.

Duvarlarda ve Zeminde Mavi Renk Kullanımı

Eğer dekorasyonda mavi renge yer vermek istiyorsanız bunu duvar boyasında değerlendirebilirsiniz. Maviye boyalı duvarlar evin ya da ofisin oldukça güzel görünmesini sağlayacaktır. Örneğin bir duvarı koyu maviye boyayıp diğer duvarların tamamını açık maviye boyayarak farklı ve modern bir görünüm elde edebilirsiniz.

Yine mavi rengini kullanabileceğiniz bir diğer alan ise zemindir. Zemin döşemesinde mavi renkten ve farklı tonlarından faydalanabilirsiniz. Ancak zeminde maviyi kullanmanız halinde duvarlarda beyaz rengi kullanmanız daha doğru olur. Böylece ortam oldukça ferah ve aydınlık görünür.

Mavi Renkli Dekorasyon Fikirleri

• Mavi renkli objeler bir eve ya da ofise canlılık katmak için uygundur. Mavinin huzur verici etkisinin yanında canlandırıcı etkisinin de olduğu unutulmamalıdır.
  • Perdelerde mavi rengini kullanmak hoş bir fikir olabilir. Özellikle fon perdelerde koyu mavi kullanarak ortamın modern görünmesini sağlayabilirsiniz.
  • Mavinin tonlarını bir arada kullanmak da dekorasyon açısından hoş bir fikir olacaktır. Örneğin yatak odanızda kullandığınız tekstil ürünlerinde mavinin farklı tonlarını bir arada kullanabilirsiniz.
  • Beyaz ya da gri renkteki koltuklarınızın üzerine mavinin tonlarından oluşan kırlentleri dizebilirsiniz.
  • Eğer evinizde mum kullanmayı seviyorsanız, mavi renkteki kokulu mumlar ile hoş bir aksesuar fikri oluşturabilirsiniz.

Mavi Renk ile Modern Evler

Mavi renk çoğu kişiye gökyüzünü ve denizi anımsatır. Dolayısıyla iç mekânlarda mavinin kullanılması ortamın daha huzurlu görünmesini sağlar. Sıcak renkler yerine mavi gibi soğuk bir rengi kullanmanız, evinizde daha modern bir görünüm yakalamanızı sağlayacaktır. Maviyi duvar veya zeminde kullanmak istemeyen kişiler, vazo, çerçeve, mum gibi ufak objelerle işe başlayabilirler.

Mavi Rengin İnsan Psikolojisi Üzerindeki Etkileri

Evlerini boyamak isteyen ya da dekor yapmak isteyen insanlar renk seçimine sadece göz zevki olarak bakmamalıdır. Çünkü her rengin insan beynine gönderdiği sinyaller başkadır. Çalışma odalarında başka renkler tavsiye edilirken mutfak ve yemek odlarında aynı renk önerilmemektedir. Renklerin arasından mavi renk tasarımı dinginliği temsil ediyor. Zihin açma özelliği bulunan mavi rengini uzmanlar çalışma odaları ve kitap okuma mekânlarında kullanılmasını öneriyorlar. Beyine giden sinyaller sebebi ile çalışma kapasitesi artarak anlama kabiliyeti güçlenecektir. Mevi renk bir odanın dekorasyonunda daha önerilmektedir. Günün aşırı yorgunluğunu atmak adına kafa dinlendiren bir renk olan maviyi dinlenme odasında da kullanmak oldukça mantıklı olacaktır. Duvarlarda mavi rengini görmek fikrinden hoşlanmayanlar sade ve açık renkli bir duvar boyası tercih edip mavi objeler kullanarak aynı sakin havayı oluşturabilirler.

Banyo Dekorasyonunda Mavi Renk Kullanılır mı?

Özellikle son yıllarda geçmişe dönük bir banyo dekorasyonu modası görülüyor. Mavi beyaz kalebodurlar eskiyi anımsatıyor. Çini tarzı fayans ve kalebodurlar klasik görünüm ile şıklığı bir arada tutmayı başarıyor. Küçük ebatlarda kare kalebodurlar son zamanlarda kadınların tercih ettiği trend ürünler arasında yer alıyor. Banyonun mavi renklerle donatılması denizi ve suyu anımsatır. Duş almak için istenen havayı oluşturmakta mavi renk kullanımı son derece yardımcı olacaktır.