Cibinlikli Yatak Odaları Modelleri 2021

Cibinlikli yataklar genellikle kız çocuklarının odalarında ve genç kızların odalarında daha çok tercih edilen bir modeldir. Cibinliklerle süslenmiş yataklar sayesinde çocuğunuz kendisini prensesler gibi hissedecektir. Cibinliklerin odaya kattığı hava ve dekorasyona sağladığı güç ile muhteşem dizaynlar oluşturabilirsiniz. Özellikle de beyaz yatakların ve beyaz cibinliğin beraber kullanıldığı modeller kız çocuklarının odalarını bir prenses odasına çevirecek ve farklı bir dekorasyon yaratmanızı sağlayacaktır. Özellikle de son yıllarda sıkça kullanılan cibinlikli yatak modellerinde pembe renklerinin de çok kullanıldığı görülmektedir.

Cibinlik; tavandan bir aparatla bağlanmış ve aşağı doğru genişletilerek indirilmiş olan bir tüldür. Özellikle de kız çocuklarının odasında kullanılan şık bir dekorasyon aracı olarak bilinen cibinlikler isteğe göre desenli ya da dantelli modellerinden de tercih edilebilir. Cibinlik genellikle yatak başının büyük taşlı ve süslü olduğu dekoratif yataklarla kullanıldığında daha hoş bir görüntü yaratmaktadır. 2021’in genç kız ve kız çocuk odalarının dekorasyonunda çok sık kullanılan cibinlikli yatak odası modellerini ebeveynler kendi yataklarına da taşıyabilir.

Cibinlik içeriye sinek girmesini de engelleyeceğinden yaz aylarında bahçelerde koltuklarda ve yazlıklarda da çok sık kullanım alanı bulmaktadır. Cibinlikli modeller son yıllar da modern döşenmiş evlerin bir parçası olarak bilinse de aslında eskiden de kullanılan ve Osmanlı döneminde sultanın yatağını süsleyen bir dekorasyon aracıdır. Cibinliğin yatağa ve dekorasyona uygun olarak tercih edilmesi dekorasyonun tamamlanması için oldukça önemlidir. Cibinliklerin yarattığı şık görüntü ile çocuğunuz kendisini daha değerli hisseder ve öz güveninin artması sağlanır. Özellikle de küçük çocukların odasının dekorasyonu onun ilerideki psikolojik ve sosyolojik yaşantısını etkileyecek önemli unsurlardandır. Beyaz renklerin ağırlıklı kullanılarak dekore edilen odalar daha ferah ve daha büyük görünecektir.